Cingles de Malanyeu, Serra del Catllaràs

Dimecres 23 maig 2018

Sant Sadurní de Malanyeu, Griell de Cal Pigot, la Foradada, Cap dels Emprius, Cap de la Baga de Cabanelles, Cap de la Roca de la Clusa,  Collada de Sant Miquel, Serra de Mill, El Replà, La Creueta, Monnell, el Llomà, Sant Sadurní de Malanyeu.

Distancia     13,60 km
Desnivell        932 m

Avui comencem la temporada de senderisme,  després de quasi 7 mesos fent esquí de muntanya. Ja no recordàvem lo dur que es baixar caminant, acostumats a baixar amb esquís.
Per anar agafant to muscular pel canvi d’esport,  l’Enric ens porta a fer una gran volta per les Cingles de Malanyeu al sector occidental de la Serra del Catllaràs.

Per arribar a Malanyeu venint del sud, cal agafar la C-16, direcció Berga, Túnel del Cadí, passada la Central Tèrmica de Cercs a uns 2 km  trobarem l’indicador a la dreta, hem de seguir l’estreta carretera uns 4 km fins al final de l’asfalt on trobarem una zona de aparcament a l’entrada del poble. Veurem molt a prop l'església de Sant Sadurní de Malanyeu.

Veure com arribar a Malanyeu a través de Google Maps.


La ruta es una circular per les Serres i Cingleres que envolten el poble de Malanyeu, on per arribar a dalt de les cingleres haurem de superar un pas engorjat i espectacular al costat d’un torrent que haurem de creuar, equipat amb cadena i escala “ El Griell de Cal Pigot”,  i on gaudirem durant pràcticament tot el recorregut d’unes vistes excepcionals del Pedraforca i  de La Serra d’Encija.

Sortim del aparcament al final de la carretera asfaltada  direcció a la casa del Llomà, per una ampla pista que deixarem al cap d’uns 300 m per agafar un corriol a la dreta per on arribarem a un dels grans al•licients de la ruta "el Griell de Cal Pigot", que superarem amb una cadena i una escala de ferro i que ens portarà a un curiós forat a la roca pel qual sortirem a un salt d’aigua que passarem arran, saltant  de pedra a pedra i mirant de no mullar-nos.
Seguirem el camí fins un replà on podem desviar-nos a La Foradada des de la qual gaudirem d’una fantàstica vista del Pedraforca.
Hem de tornar al camí que seguirem fins dalt de la carena que haurem de seguir, passant pel Cap dels Emprius, Cap de la Baga de Cabanelles i el punt culminat de la ruta el Cap de la Roca de la Clusa, aquí baixarem cap a La Collada de Sant Miquel, on trobarem una ampla pista per on passa el GR 4 que pràcticament ni tocarem per agafar un altre camí a l’esquerra cap a la Roca de la Clusa (PR C-129), creuarem tota la Serra del Mill fins al Pas del Replà per on aconseguirem baixar de la cinglera, seguirem el camí passant per les masies de Monnell  i el Llomà per on ja per ampla pista tornarem a l’església de Sant Sadurní de Malanyeu.

Baixem fins a Gironella a fer un bon menú al Restaurant La Destil•leria.


Vam ser Quico, Enric i Gabi




Si voleu baixae el track, clickeu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc

itinerari seguit

Distancies i desnivells

Pàrquing prop de l'església de Sant Sadurní de Malanyeu

Creuem el rio, poc avanç del Griell de Cal Pigot

inici del Griell de Cal Pigot

Escala de ferro per superar el pas que ens porta al forat

Sortint del Griell de Cal Pigot pel forat que dóna accés a la cascada

A sota es pot apreciar la cinglera que superem pel Griell de Cal Pigot

Arribant a la Foradada

Ens separem del camí per anar a veure la foradada

Grans vistes des de el Balcó de La Foradada
Travessant una fageda per arribar a la carena

Seguirem la carena i travessarem el Cap dels Emprius, la Cap de la Baga de Cabanelles i el Cap de la Roca de la Clusa

Arribant a la Collada de Sant Miquel hem de girar a l'esquerra pel PR C-129 

Anirem a buscar la Collada del Tosquer i la Serra del Mill

Per la Serra del Mill
Des de la Serra del Mill, podem veure l'església de Sant Sadurní, punt d'inici de la ruta 


Passat El Replà trobem un pas per poder baixar de la cinglera de la Serra del Mill

a La Creueta, grans vistes al Cadi, Pedraforca i Serra d'Encija

Travessant el Rec de Malanyeu abans de la Masia del Llomà

Passada la Masia del Llomà, per la pista ample que ens porta a Sant Sadurní 

De nou al pàrquing, fí de la ruta




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada