Bastiments-Bacivers-Pic de la Dona

dijous  9 març de 2017

Vallter (estació inferior) - Coll Marrana - Bastiments – Estany de Bacivers - Pic de Bacivers – Descens cara Est, Pala Avió – Pla de Morens – Pic de la Dona – Descens cara Sud-oest - Vallter

Distancia    14,7 km
Desnivell  1.630 m

Bona circular, assolin els Pics de Bastiments, Bacivers i Pic de la Dona, amb dos bons descensos, la cara est del Pic de Bacivers (li diuen Pala Avió) i la cara Sud-oest del Pic de la Dona.

Sortim del pàrquing de l’estació inferior de VallTer i passant pel costat del Refugi d’Ull deTer seguirem direcció al Coll de la Marrana i Pic de Bastiments, on traurem pells i baixarem direcció coll de Bacivers, quant ho veiem factible deixem la carena i ja fem la baixada directa cap l’Estany de Bacivers.
Pells i remuntem els 250m de desnivell fins el Pic de Bacivers, un cop al pic anirem a buscar la espectacular pala – tub de la cara est, per on fem un descens amb una bona inclinació fins la Coma de Bacivers.
Continuarem direcció nord-est buscant una canal, un pel estreta pels esquis al començament, però que tirant de ronyons aconseguim superar amb esquis, la canal s’obre i ja sense dificultat arribem al Pla d’Ombriaga i Pic de la Dona.
Nou descens per la cara sud-oest del Pic de la Dona, que trobem amb una neu crema exquisita fins arribar a pistes, només ens queda superar per pistes l’últim tros que ens permet fer la baixada fins el pàrquing inferior on tenim el vehicle

Cal remarcar que les cares Est a ple hivern tenen poca insolació, ja que només veuen el sol a l’alba quant el dia és més fred i li costa molt de transformar i  compactar la neu, per lo qual si el risc d’allau no és baix, aconsellaríem no baixar la pala tub de la cara Est del Bacivers i optar més per baixar la cara sud clàssica del Bacivers, la que baixa directament a l'estany de Bacivers. Les cares sud a ple hivern amb més insolació solen estabilitzar desprès d’un parell de dies de sol.
Cal recordar per exemple,que la cara Est del Bastiments, la que dóna directament a la zona de Marmotes de les  pistes de Vallter ha patit mes d’un allau.

Vam ser : Benet, Enric i Gabi


Si voleu baixar el Track cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc


Itinerari seguit

Distancies i desnivells

Preparant material al pàrquing inferior de Vallter 

Cap el Coll de la Marrana

Pala sud del Bastiments, passat el Coll de la Marrana, 

Treien pells al Pic del Bastiments

Benet preparant material per la baixada

Primer baixarem direcció Coll Bacivers i avanç del coll, directes a l'Estany

Buscant la millor pujada al Pic de Bacivers

Arribant al Bacivers

Anem a buscar el descens de la cara Est, darrera al centre la cara nord del Pic de l'Infern

L'espectacular pala-tub de la cara Est del Bacivers

Sortint de la Pala - tub cap a la Coma de Bacivers

A Coma de Bacivers, darrera centre esquerra, la pala tub

Sortint de Coma de Bacivers, buscant la canal per pujar al Pic de la Dona

Tirant de ronyons al tros estret

Sortint de la canal cap el Pla d'Ombliaga

Arribant la Pic de la Dona

Preparants per baixar la cara sud-oest del Pic de la Dona

Deixant secar el material al pàrquing inferior de Vallter









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada